Anëtarësimi

From Prishtina Hackerspace
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Membership and the translation is 92% complete.

Gjuhët e tjera:
English 100% • ‎Shqip 92%

Mos e ndryshoni këtë faqe. Kjo faqe është proces zyrtar që janë pajtuar për Prishtina Hackerspace. Nëse dëshironi ta ndryshoni, duhet ti tregoni gjërat që doni ti ndryshoni në mbledhjet javore.

Anëtarët mund të vijnë në Prishtina Hackerspace për të punuar dhe mësuar qfarë të dojnë. Anëtarët mund ti marrin shokët me vete apo kolegët në Prishtina Hackerspace për të punuar në projekte me ta. Në Prishtina Hackerspace, anëtarësimi do të thotë të marrësh përgjegjësi dhe të përkushtohesh për të përmirësuar, dhe për të drejtuar Prishtina Hackerspace-n. Si një anëtar i Prishtina Hackerspace, ju nuk vini këtu vetëm për të hack-uar dhe për të mësuar, ju aktivisht punoni për të përmirësuar qfarë shihni rreth jush, ndihmoni për tu ballafaquar me probleme, dhe për ta bërë komunitetin më të mirë se sa që është sot.

Si të bëhemi anëtarë

 1. The first and most important step to join Prishtina Hackerspace is to simply come to a Meeting! We meet every Tuesday from 18:00 CET at Prishtina Hackerspace. (Location). Get to know us!
 2. Join our mailing list on Google groups. This is where we have our daily on-line discussions.
 3. Check out our Manual to understand the guidelines we use to function as a group.
 4. Read our Bylaws and Membership details
 5. Full rules for membership eligibility can be found in our non-profit's bylaws. Bylaws

Aplikimi për anëtarësim

 1. Pasi që ti keni kryer hapat më lart, tani është koha që ju të create an account on this wiki, përditësoni user-in tuaj për tu njoftuar veten siq është shpjeguar në People's faqen, mos harroni se ende jeni mysafir.
 2. Sapo ta keni faqen tuaj në wiki, ju duhet të DOWNLOAD FORM, dhe ta mbushni apo ta dërgoni tek Prishtina Hackerspace.
 3. Katër anëtarë të Prishtina Hackerspace do ta shikojnë aplikacionin tuaj në mënyrë anonime dhe do të vendosin se a do të pranoheni për anëtarësim.
 4. Anëtarësimi juaj do të ju komunikohet juve me anë të e-mail, gjithashtu në një mbledhje të hapur të Martën
 5. Sapo Prishtina Hackerspace të ju ketë pranuar ju si një anëtar, ju duhet të paguani detyrimet tuaja (anëtarësimin).
 6. Deri sa të paguani detyrimin tuaj, ju nuk do të jeni anëtarë i Prishtina Hackerspace ende. Nëse ju nuk e keni aranzhuar për të paguar detyrimet e juaja mbrenda 30 ditëve të marrëveshjes tuaj për tu bashkuar si anëtarë, ju nuk do të jeni i konsideruar si anëtarë, dhe duhet të shkoni përmes procesit të anëtarësimit përsëri

Sapo që Prishtina Hackerspace të marrin vendim që ju të jeni anëtarë ju i keni disa gjëra që duhet ti bëni:

 1. Sigurohuni që faqja juaj në wiki është përditësuar me sekcionin e rolit tuaj, projektet dhe detajet tjera që dëshironi ti tregoni për veten tuaj.
 2. Ju lutemi dërgoni një email tek lista e email-ave e Prishtina Hackerspace IRC dhe gjithashtu në një mbledhje të hapur ndonjë të Marte.
 3. Mirë se erdhët në familjen tonë!

Note: Të gjithë anëtarët janë në një pozitë të mirë përveq anëtarëve të cilët që nuk e kanë paguar çmimin mujorë të anëtarësimit, apo ndonjë lloj tjetër abonimi ose borxhi që anëtari i ka Prishtina Hackerspace-it, dhe anëtari nuk është në një pozitë të mirë deri sa borxhi të paguhet. Borxhet e anëtarëve mund të shtyhen deri në një periudhë 3 mujore për arsye financiare apo ndërrimi i lokacionit duke shkruar një letër tek Prishtina Hackerspace që do të aprovohet nga anëtarët senior.

Kushtet për anëtarësim

Çdo person i moshës 18 ose më i madh ka të drejtën e anëtarësimit:

 • Kompletimi dhe nënshkrimi i aplikacionit të anëtarësimit.
 • Aplikacioni i juaj i anëtarësimit ka kaluar procesin e rishikimit prej katër anëtarëve tanë.
 • Verifikimi i anëtarësimit tuaj është kryer prej stafit të Prishtina Hackerspace.
 • Pagesa në kohë të detyrimeve të përcaktuara me Prishtina Hackerspace.

Çdo person më i vogël se 18 vjeç, por më i madh se 16 duhet të kalojë nëpër të njëjtin proces, mirëpo prindi apo kujdestari duhet ta shkruajë atë për ju

Personat nën moshën 16 vjet nuk kanë të drejtë anëtarësimi, por janë të mirëseardhur të jenë mysafirët tanë. Personat nën 16 vjet duhet të jenë të shoqëruar nga një i rritur që mban përgjegjësi për personin

Për çka jeni duke paguar

 1. E drejta e hyrjes në hapësirën
 2. Qasja në aftësitë më të gjera dhe resurse të anëtarëve të Prishtina Hackerspace
  1. Anëtarët tanë janë të interesuar në shumë fusha,hobi, dhe profesione - prej administrimit të serverëve e deri tek saldimet, muzika dhe arti. Si një anëtarë ju do të mësoni prej nesh, dhe do të na mësoni ne. Për të shikuar aftësitë që disa nga anëtarët i kanë, shikojeni faqenPeople.
 3. Qasje në veglat publike, shërbime më të gjera, dhe klasa pa para.
 4. Të drejtat e votimit (shikoni llojet e anëtarësimit më poshtë)
 5. Anëtarët duhet që të marrin një @prishtinahackerspace.org email addres dhe të kenë qasje në të gjitha shërbimet e internetit

Llojet e Anëtarësimit

Anëtar i rregullt

Anëtarët e rregullt i gëzojnë këto privilegje:

 • Një çelës ose ndonjë metodë tjetër për të hyrë në Hackerspace.
 • 24 orë hyrje në Hackerspace.
 • Mundet që të lërë një numër të arsyeshëm të pajisjeve.
 • Të sponzorojë një person të kualifikuar për një anëtarësim të rregullt.

Anëtarë Senior

Të qenit një anëtarë senior duhet konsideruar si një privilegj, ju do e meritoni këtë titull! Të gjithë anëtarët e rregullt mund të bëhen anëtarë senior, pas të qenurit anëtar i familjes për të paktën 4 muaj.

Anëtarësia si Senior sponzorohet/votohet prej më së paku 4 anëtarëve tjerë Senior të Prishtina Hackerspace

Anëtarësia e Seniorëve përveç anëtarësisë së rregullt ti jep edhe disa privilegje tjera:

 • Përkrahjen e një personi të kualifikuar për anëtarësim si senior(Seniorship).
 • Qasje për të postuar dhe autorizuar Peticione të shpërndarjes së fondeve
 • Qasje për të votuar në çdo lloj çështje e cila vihet para anëtarësisë.
 • Hapësirë eksperimentuese në serverët tanë online

Çmimet e anëtarësimit

Prishtina Hackerspace i ka dy lloje të ndryshme pagesash për anëtarët e rregullt, dhe ata senior:

 • 10.00 EUR - E varfër ose siq quhet Starving Hacker: Studenta dhe njerëz nën 18 vjet.
  • Note: Aplikanti duhet treguar identifikimin e tij/saj studentor.
 • 15.00 EUR (ose më shumë, sipas dëshirës) - Jo-studentët, ata që kanë të ardhura, janë të punësuar,ose vetëm duan të kontribojnë më shumë tek Prishtina Hackerspace.

Pagesat mund të kryhen përmes llogarisë tonë bankare në ProCredit Bank (fatura duhet të sillet), ose edhe me para në dorë.

Përgjegjësitë e anëtarësimit

Members must fulfill the following responsibilities:

 • Be excellent to each other!
  • Be excellent to each other is the guiding principle of Prishtina Hackerspace. Wikipedia uses a somewhat similar rule, which they call "the fundamental rule of all social spaces. Every other policy for getting along is a special case of it." Unlike Wikipedia, Prishtina Hackerspace takes a positive approach, and avoids the practice of officially enumerating the myriad potential special cases; "be excellent" is enough.
 • A member must thoughtfully contribute to Prishtina Hackerspace direction and policies.
 • A member must pay the monthly fee as determined by Prishtina Hackerspace.
 • A member must provide their details as required in the application form.
 • A member must keep his/her profile page updated
 • A member must consider participating and helping out in Prishtina Hackerspace activities

Ju lutemi lexoni udhëzimet e përgjithshme më poshtë

Udhëzimet e përgjithshme

 • Bisedoni me njerëy dhe bëni shokë. Një pjesë e Prishtina Hackerspace janë bashkëveprimet në të, ne dëshirojmë që ju të njoftoni dhe të mësoni çfarëdo projekte të mira që ju jeni duke punuar. Është e mahnitshme se sa shpesh ndodhin diskutime mes njerëzve që rezultojnë në produktivitete që do të njihen në mbarë botën
 • Në anën tjetër, bëhuni të ndjeshëm me dëshirën e njerëzve për të ndaluar së foluri dhe të fillojnë punën. Nëse dikush fillon të largohet nga puna, duke u kthyer tek laptopi apo tek projekti, ose vetëm largohet nga ambienti, konsiderojeni veten që ju do të jeni personi që do ta fillojë bisedën me të, the ata do të dëshirojnë që të kryejnë diqka
 • Prishtina Hackerspace është Hackerspace i yt, jo shtëpija jote. Jetesa këtu absolutisht nuk lejohet, pra as mos e provoni!
 • Mbajeni veten. Ne nuk kemi ndonjë sistem pastrimi, pra duhet të pastroni ambientin tuaj dhe ti largoni gjërat pasi që të mbaroni. Faktikisht ju do të keni raste ku do të pastroni më shumë se vetëm hapësirën tuaj.
 • Çdo gjë në Prishtina Hackerspace është e manipulueshme. Nëse ju nuk dëshironi që një gjë të çmontohet dhe të krijohet ndonjë robot prej saj, vendoseni në raftin tuaj, ose vendosni një shenjë me emrin tuaj, ose ndonjë mënyrë për të ju kontaktuar juve, dhe çfarë jeni duke bërë. Edhe atëherë nuk ka garancion -- është e pasjellshme manipulimi i pa treguar, dhe ne nuk e inkurajojmë.
 • Nëse ju e shihni se duhet spjeguar diqka më shumë se një herë, ju duhet ta shënoni atë
 • Nëse ju nuk mund të hudhna diqka tek shporta atëherë, është mirë ta shprazni shportën
 • Sjellja e më të rinjëve (në moshë) në Hackerspace mund të rezultojë në ideja që ju nuk mund ti kontrolloni, dhe ndoshta ju nuk duhet ti sjellni me vete nëse do të jetë problem
 • Mos përdorni torrentin në hapësirë, sjell vështirësi për të tjerët të cilëve ju nevojitet rrjeti. Ju lutemi mos shkarkoni gjëra ilegale duke përdorur rrjetet tona të internetit
 • Nëse dëshironi të pini cigare, duhet të pini cigare jashtë ndërtesës ose në ballkon. Mos pini cigare mbrenda!
 • Mos flisni për politikë ose tema fetare nëse dëshironi të qëndroni larg konflikteve. Prishtina Hackerspace është vend ku njerëzit që janë në të janë të tillë që kundërshtojnë atë që ju duket gabim, dhe duke ju dëgjuar juve duke përkrahur diqka që ju nuk e keni qef mund të mos rezultojë në një miqësi ti gjatë.
 • Do not do anything at Prishtina Hackerspace or involving Prishtina Hackerspace which could affect a political election campaign, express or implied, incumbent or not.
 • Marrja e gjësendeve prej Hackerspace-it për një kohë të shkurtër pa lënë ndonjë shënim me mundësi të kontaktimit është një shkak i krijimit të problemeve në hapësirë
 • Ju lutemi pyesni para se të lëshoni muzikë prej sistemeve publike të zërit, veçanërisht nëse të tjerët janë duke u kënaqur në qetësi
 • Mos bëni asgjë në Prishtina Hackerspace që mund të ndikoj në zgjedhje politike, kampanjë, ose diqka të ngjajshëm

Jo-anëtarët

We try to make sure our events are as open to the public as possible. Tuesday night meetings at 6pm are open to anyone. In addition we have workshops and other open events that anyone can attend. Generally, we have an open door policy to let anyone into the space to work. This is contingent on members being at the space to let you in. If you'd like to know if people are at the space, or arrange a time to visit, your best bet is to post to the Prishtina Hackerspace Google Group or ask anyone on IRC

Nëse nuk jeni anëtar ju mund të rrini në Hackerspace dhe të punoni në projektet tuaja sado që është një anëtarë mbrenda. Nëse anëtari largohet, ju duhet të largoheni gjithashtu

Ata që e përdorin hapësirën më gjatë, inkurajohen që të shikojnë anëtarësimin e tyre ose të bëjnë donacione që të përkrahin programet operative të Prishtina Hackerspace. Le të jetë ky një obligim moral, ti korr çkado që të mbjell.