Hostoni aktivitete

From Prishtina Hackerspace
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Host activities and the translation is 95% complete.

Gjuhët e tjera:
English 100% • ‎Shqip 95%


Si të organizoni një ngjarje, takim apo klasë?

Gjeni një instruktor apo folës

A jeni ju instruktori? Mirë! Mund të kaloni këtë hap.

Nëse ju nuk jeni instruktori, gjeni dikë që mund të ligjërojë për atë që ju po kërkoni. Pyetni në Mailing Listë. Nëse e gjeni dikë, le ta dijnë që kjo ka një qëllim të mirë.

Zgjedhni datën

Neve na pëlqen të mbajmë klasë, evente dhe takime grupore gjatë ditëve të enjte, në fakt çdo natë është në rregull. Shiqoni uebsajtin ose Calendar-in tonë të shihni nëse ka ndonjë gjë tjetër të planifikuar në kohë/datë të njëjtë. Sigurohuni edhe që data që ju zgjedhni përshtatet me instruktorin tuaj.

Pastrimi i hapësirave

Sigurohuni që Prishtina Hackerspace ka gjithçka që instruktori juaj do të ketë nevojë. Karrige? Tabelat? Prizë? Lidhës? Nëse ka diçka që ju duhet që ne nuk e kemi, kontrolloni me stafin tonë dhe ne mund të shohim se çfarë mund të bëjmë.

Paratë

Ti mund ta bësh klasën me pagesë ose jo. Zakonisht klasët me pagesë organizohen me qëllim vetëm për rritjen e fondeve të hackerspace-it. Shumica e njerëzve japin klasët pa pagesë, por materialet janë me pagesë. Nëse ju organiyoni një klasë apo ngjarje me pagesë, ndoshta duhet të konsideroni që një pjesë të saj të e dhuroni tek Prishtina Hackerspace. Përsëri ju lutem na kontaktoni për këtë në info@prishtinahackerspace.org

Promovimi

Postoni për klasën tuaj në blogun tuaj personal ose në website, twitter, dhe shkruani në facebook. Kur afrohet data e mbajtjes së ngjarjes që ju po organizoni, tregoni njerëzve në mailing listën tonë. Le ta dijë Prishtina Hackerspace për atë ngjarje nëpërmjet mailing listës sonë ose në info@prishtinahackerspace.org që ne ta fusim klasën tuaj në kalendarin tonë. Konsideroni të varni një flyer/baner në Prishtina Hackerspace që njerëzit që e frekuentojnë hapësirën të dinë se qfarë po ndodhë.

Here's how we can help:

  • Send us a description of your class/event with the event/class name and the date
  • Send us the promotional materials and any other details we may need.

We will help you by publishing your activity on our main website, announce it on our Monday Open Meetings, and social networks.

Fto pjesëmarrësit

Ftoni njerëz dhe filloni ti regjistroni ata (t'ju merrni emrat) që të keni një numër të sakt të participantëve që do marrin pjesë në ngjarjen tuaj. Konsideroni përdorimin e platformave si http://eventbrite.com ose ndonjë tjetër platformë që të menagjoni rezervimet më lehtë.

Dyert

Sigurohuni që një anëtar i Prishtina Hackerspace ose një anëtar i stafit do të jetë në dispozicion për të qenë në hapësirë për të gjithë kohën e klasës ose ngjarjes. Anëtari me kodin e derës apo celësin duhet të hapë hapësirën para se të fillojë ngjarja, dhe ta mbyll atë pasi personi i fundit të largohet.

Përgatitja e hapësirës

Ju lutem gjeni vullnetarë që ta përgatisin hapësirën para klasës / ngjarjes dhe ta pastrojnë atë më pas nëse klasa do të jetë rrëmujë.