Kultura e pastërtisë

From Prishtina Hackerspace
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Culture of cleanliness and the translation is 100% complete.

Gjuhët e tjera:
English 100% • ‎Shqip 100%

Ja disa gjëra për të bërë kur pastrojmë Prishtina Hackerspace në rast se bëhet rrëmujë ose kur përgatitet për një ngjarje të hapur

Hudhni Mbeturinat

Ka shporta në vendet e mëposhtme. Ato mund të zbrazen në kontinjerat prapa ndërtesës

 • Shportë e madhe në kuzhinë
 • Shportë e vogël në ballkon
 • Shportë e vogël në tualet

Riciklimi

Ne nuk kemi vendosur shporta të veçanta për riciklimin akoma!

Ju mund të ndihmoni për të mbështetur projektin Kosova Cap Project, duke vazhduar ti mbledhim kapakët e shisheve plastike

Zonat e Hapësirës ​​

Zonat duhet të jenë te pastërta dhe të organizuara. Merrni mbeturinat mbi tavolina ose hudhni ndonjë shportë të mbushur me plehra, pastroni tavolinat dhe dyshemenë nëse është e nevojshme.
Ju lutem pastroni me fshisë elektrike ose fshisë dore dyshemenë para se ta pastroni atë me ujë

 • Dhoma e ndejës ku janë kolltukët.
 • Dhoma e konferencave/takimeve pranë kuzhinës.
 • Magazina dhe dhoma e elektronikës.
 • Ballkoni
 • Tualeti

Kuzhina

 • Lëvizni sendet nga tryeza e kuzhinës në vendet e duhura.
 • Fshini tryezën e kuzhinës.
 • Pastrojeni lavamanin, kemi nevojë për pluhur pastrim për këtë.
 • Pastrojeni frigoriferin dhe lani enët nëse është e nevojshme

Tualeti

 • Fshij & pastro dyshemen
 • Lajeni lavamanin
 • Rimbushni sapunin e dorës.
 • Lajeni tualetin.

Tavolinat e punës

 • Të pastrohen tavolinat e punës së projekteve dhe mjeteve
  • Ktheheni mjetet në vendet e tyre në rafte.
  • Vendos projektet në vendet e tyre në raftet.