PMTSH

From Prishtina Hackerspace
Revision as of 16:33, 22 July 2014 by Gem (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Gjuhët e tjera:
English 100% • ‎Shqip 100%


Do I need to be a paying member to come to Prishtina Hackerspace?

No, we try to make sure our events are as open to the public as possible. Tuesday night meetings at 6pm are open to anyone. In addition we have workshops and other open events that anyone can attend. Generally, we have an open door policy to let anyone into the space to work. This is contingent on members being at the space to let you in. If you'd like to know if people are at the space, or arrange a time to visit, your best bet is to post to the Prishtina Hackerspace Google Group or ask anyone on IRC

Si mund të bëheni anëtar? Sa është çmimi i anëtarësimit?

Ju lutem shikoni Anëtarët faqen për udhëzime se si të bëheni një anëtar. Çmimet e anëtarësimit janë 10EUR në muaj për studentët dhe personat nën 18 vjeç, dhe 15EUR ose më shumë (sipas dëshirës) për njerëzit që kanë të ardhura, janë të punësuar ose thjesht duan të ndihmojnë në misionin tonë në Prishtina Hackerspace. Ne jemi të financuar tërësisht nga pagesat e anëtarësisë dhe donacionet, kështu që ne ju inkurajojmë të gjithë të jenë anëtarë të plotë nëse mund ti përballoni. Sigurisht që ju gjithmonë mund të dhuroni fonde shtesë në qoftë se jeni aq të prirur!

Unë nuk duan të anëtarsohem, por unë dua ta mbështes atë që Prishtina Hackerspace është duke e bërë. Si mund të ndihmoj?

Faleminderit! Bashkohuni në disa nga projektet dhe ngjarjet që kemi në vazhdim e sipër. Përhapeni fjalën në lidhje me Prishtinës Hackerspace. Kjo është ajo që ne e konsiderojmë mbështetje të dobishme.
Për mbështetje financiare, ju mund të Dhuroni për Prishtina Hackerspace në shumë mënyra. Sado pak që të jetë ka vlerë dhe ne e vlerësojmë atë.

A duhet të jem një anëtar për të marrë pjesë në klasa apo punëtori?

Jo, shumica e klasave dhe punëtoritë janë të hapura për të gjithë, në rast se ka një punëtori/ngjarje/klasë për mbledhjen e fondeve ju duhet të paguani për pajisjet që ju bleni për punëtorinë që është duke u mbajtur. Kontrolloni aktivitetet e Prishtina Hackerspace Kalendari faqen për të parë ngjarjet e ardhshme dhe klasat.

Unë do të kisha dëshirë të dhuroj ca gjëra që nuk i përdori më. Çfarë mund të ju jap?

Ju faleminderit! Ne aktualisht kemi nevojë për mjaft pajisje. Ju lutem shikoni Pajisjet për të parë nëse pajisja juaj do të jetë duplikat që nuk nevojitet. Sasia e hapësirës që kemi është e kufizuar, kështu që ne duhet të jemi efikas në lidhje se qfarë marim

 • Ne nuk duam asnjë CRT TV apo CRT monitora. Këto okupojnë një shumë të hapësirë ​​dhe nuk janë të dobishme në botën tonë moderne.
 • Ne kemi shumë pjesë harduerike të kompjuterëve të vjetër, kështu që ne nuk kemi nevojë. Por pjesë harduerike moderne do të jenë të vlefshme për ne.
 • Nëse keni pjesë elektronike te prishura që dëshironi ti dhuroni, kjo do të na ndihmojë në qoftë se ju heqni disa komponente të dobishme (si p.sh motorë stepper, furnizues me energji elektrike, gjëra të tilla si kjo).
 • Ne e vlerësojmë çdo dhe të gjitha donacionet, por ju lutem përpiquni që ato të jenë pajisje të dobishme. Ne duam të shmangim përdorimin e Prishtina Hackerspace për ruajtje të mbeturinave elektronike

Si mund të dhuroni pajisje të vjetra/dëmtuara?

Donacionet e pajisje të vjetra/dëmtuara janë një problem në hapësirë tani. Nëse ju doni të sjellni diçka në hapësira, ju lutem kontaktoni me anëtarët që ta dini se a është e përshtatshm/nevojshme për hapësirën . Ka shumë burime tjera ku ti hudhni pajisje e vjetra/dëmtuara .

Are you a hackerspace or a makerspace?

It doesn't matter. Hackerspace is the preferred term of the 'hackerspace movement'. Makerspace could be used when you don't want to scare someone who doesn't understand the true history of the word hacker.

A duhet të jem i frikësuar se hackerspace-i juaj do të hyjë në kompjuterin tim?

Jo, kjo nuk është ajo që ne bëjmë. Ne nuk hyjmë në webfaqen e njerëzve, llogaritë në facebook apo ndonjë gjë të ngjashme. Ne përdorim termin hacker në kuptimin historik 'krijues të teknologjisë', jo kuptimin 'cybercriminal".

A mund t'ia thyeni dikujt llogarinë e facebook-ut për mua?

Përsëri. JO!

Kur është Prishtina Hackerspace e hapur?

Hapësira jonë është e hapur ndoshta 24/7. Ata që dëshirojnë të vizitojnë hapësirë ​​dhe kan nevojë për qasje ju këshillojmë që të kontaktoni një anëtar ekzistues, ose kontrolloni në IRC në qoftë se keni ndonjë dyshim se a është dikush në hapësirë apo jo.

A mund të mbaj projekte aktive në hapësirë​​?

Po! Nëse ju keni diçka që nuk do të përshtaten në raftin tuaj, është më mirë që të merrni miratimin e anëtarësimit që ta sjellni atë në hapësirë​​. Kuptimi i përbashkët duhet të zbatohet këtu.

Çfarë ndodh në qoftë se unë i sjelli mjetet e mia në hapësirë​​?

Anëtarët mund ti mbajnë mjetet personale dhe artikujt në raftet e tyre, të cilat mbahen të ndara nga mjetet dhe sendet e dhuruara. Mjetet e dhuruara në hapësirë ​​(që nuk mbahen në rafte) konsiderohen të jenë donacion të Prishtina Hackerspace, në dispozicion të çdo anëtari në çdo kohë. Donacionet nuk janë të kthyeshme ose të kompenzueshme.

Çka nëse unë nuk jam i aftësuar për teknologji, a mund të vijnë në Prishtinë Hackerspace?

Kjo nuk është një problem fare, ju nuk duhet të jeni të aftësuar për teknologji për të ardhur në Prishtina Hackerspace Prishtina Hackerspace mirëpret të gjithë mendjet e ndritura nga bota e teknologjisë, kulturës digjitale:

 • Artist instalacioni,
 • Artist digjital,
 • Programerë,
 • Krijues,
 • Grupe të teknologjisë,
 • Muzikantë,
 • Zanatçi

të gatshëm për të mësuar, ndarë njohuri dhe të punojnë në projekte praktike.

Cilat janë përfitimet si një anëtar?

 1. Qasja në hapësirë
 2. Qasja në aftësitë dhe resurset e anëtarëve të Prishtina Hackerspace
  1. Anëtarët tanë kanë një varg të gjerë të interesave, hobive, dhe profesioneve - nga administrata e serverëve deri në saldim, muzikë dhe art. Si anëtar ju do të jeni në gjendje të mësojni nga ne, si dhe të keni mundësinë për të na mësuar. Për të parë disa nga aftësitë e anëtarëve tanë, shikoni Njerëzit faqen.
 3. Qasja në mjete publike, shërbimeve të tjera, dhe klasa të lira
 4. Drejtat e votimit (shih gjithashtu Llojet e anëtarësisë më poshtë)
 5. Anëtarët duhet të kenë @prishtinahackerspace.org e-mail adresën dhe qasje në të gjitha shërbimet e tjera të internetit.

Lexo më shumë në faqenAnëtarësia.

Si dhe a mund të organizoj aktivitete në Prishtina Hackerspace

Po mundeni. Ju lutemi lexoni seksionin e mëposhtëm Howt to host an event ne pjesën Newcomer

Sa vjeç duhet të jem që të bëhem një anëtar

Ju duhet të jeni së paku 16 vjeçar për tu bërë një anëtar dhe me lejen e një të rrituri (prindi ose kujdestari). Ju lutem lexoni më shumë për këtë në faqen Anëtarësia.